26.7.
27.7.
27.7.
27.7.
27.7.
27.7.
28.7.
26.7.
27.7.
27.7.
27.7.
27.7.
27.7.
28.7.
2.8.
2.8.
3.8.
3.8.
3.8.
3.8.
4.8.

Zápas mesiaca pre Podbrezovú. Tréner Varga: Veľakrát som hráčov podržal, teraz nemám prečo

V šlágri kola a možno aj celej jari domáca Podbrezová prekvapivo dominovala. Po výhre 2:0 má pred Duklou nielen trojbodový náskok, ale aj výhodu oboch vyhratých vzájomných zápasov.

18. kolo | sobota 25. 2. 2022
POD
2:0 (1:0)
DUK

V zápase, ktorý sme označili ako Zápas mesiaca, sa napätie dalo krájať už pred jeho začiatkom, pri odhadovaní, aké zostavy budú môcť na prvý jarný duel nastúpiť. Na domácej strane bol otázny kapitán Erik Grendel, ktorý nakoniec nebol ani na striedačke. Široký káder Podbrezovej sa však s touto absenciou dokázal vyrovnať. To však nebol prípad hosťujúcej Dukly. Do zápasu nastúpili so zostavou, v ktorej ofenzívni hráči, respektíve tí, ktorí sa o útočenie mali starať, hrali spolu prvý súťažný zápas. Dukla v prvom polčase nevystrelila na bránu, výraznejšie príležitosti si vypracovala až v druhom polčase, a najmä po vylúčení domáceho Paraja. “Dá sa povedať, že aj to rozhodlo, ale nejdem teraz hovoriť, že sme prehrali preto, že napríklad Robo (Polievka, pozn.) alebo ktokoľvek nenastúpil. Prehrali sme, pretože nasadenie hráčov nebolo dostatočné,” hovoril po zápase kouč Dukly, Stanislav Varga.  

Ten si v hodnotení zápasu krátko po záverečnom hvizde rozhodne nedával servítku pred ústa. “Nemám čo k tomu povedať. Domáci vyhrali, lebo boli jednoducho vo všetkom lepší, ukázali, ako sa v takomto zápase hrá. My sme akoby prišli zápas len odohrať, nie sa pobiť o nejaký výsledok. Podali sme výkon, pri ktorom musím povedať, že sa za svoje mužstvo a jeho prístup k zápasu hanbím. Viackrát som svoje mužstvo podržal, ale tentokrát nemám v čom. Je rozdiel, keď chcete, ale vám nejde, ale tentokrát som ani to chcenie nevidel.”

Domáci tím dal dva góly, vypracoval si aj ďalšie príležitosti, hoci v závere dochádzali sily, najmä po tom, ako železiari išli do desiatich. Ani vtedy však Dukla nepôsobila dominantným dojmom, väčšina akcií končila v predfinálnej fáze. Po zápase tak, okrem výsledku, rezonoval dominantný herný prejav domácich pri rovnovážnom stave. “Tak my trénujeme neustále to, aby sme boli dominantní na lopte, je to súčasť nášho herného prejavu. Dôležité je, aby sme premieňali príležitosti, ktoré z toho pramenia a to sa nám dnes dvakrát podarilo,” komentoval po zápase strelec prvého gólu, Roland Galčík.

Podbrezová v minisúboji o postup so svojim regionálnym rivalom získala, nielen tri body, ale aj výhodu po druhom vzájomnom vyhratom zápase. “Určite to je také male povzbudenie, ale my máme pred sebou ešte dvanásť zápasov, je predčasné sa tešiť,” dodal Roland Galčík.

Dukla stojí pred už známou situáciou. Vydarená jeseň a slabší štart do jarnej časti. Budú v Dukle niečo meniť, aby sa neopakovali predošlé dve sezóny, v ktorých sa banskobystrickému tímu nepodarilo postúpiť? “Sme teraz druhí, stále sme v hre, nemáme veľmi čo meniť,” uzavrel Stanislav Varga.

FK Železiarne Podbrezová - MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

góly: 24. Galčík, 54. Ďatko

Podbrezová: Ludha - Bartoš, Bakaľa, Oravec - Kováčik, Paraj, Špyrka, Kukoľ - Galčík, Kuzma, Pavúk

striedali: Breznaník, Ďatko, Grešák, Godál

Dukla: Hruška - Migaľa, Pišoja, Prikryl, Slaninka - Willwéber, Ľupták, Richtárech - Mazan, Franko, Záhumenský

striedali:Jurčišin, Švec, Polievka, Depetris


Fotogaléria

Aktuálne články

MONACObet liga - Miroslav Richtárik očakáva vyrovnaný boj o postup
Premiérový galavečer MONACObet ligy a III. líg privíta už v piatok Poprad
Petržalčania veria, že sa budú tešiť aj po odvete baráže
FC Petržalka do odvety baráže proti Michalovciam s tesným náskokom
FC Petržalka o prípravách na baráž: Museli sme sa za pár dní naučiť všetko
FC Petržalka proti Michalovciam na Tehelnom poli
Tabulka